چگونه برای سایت خود اینماد بگیریم؟ (راهنمای تصویری)
مشتری چطوری به ما اعتماد کند؟ سؤالی که خیلی از فروشگاههای اینترنتی حتی به آن توجهی نمیکنند. دنیای آنلاین در کنار این که بسیاری از کارها را برای مشتریان راحت کرده است، اما یک ضعف اساسی دارد. ضعفی که باعث میشود خیلی از کاربران از خرید اینترنتی خودداری کنید. آن هم چیزی نیست جز عدم اعتماد. اینجاست که نماد اعتماد الکترونیکی یا همان اینماد به کمک شما میآید.
اینماد نشانی رسمی است که نشاندهنده اعتماد الکترونیکی اعتبار فروشگاه اینترنتی شما است. ما در این مقاله، راهنمای جامعی از اینماد، انواع و نحوه دریافت آن برای شما تهیه کردهایم. ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.
اینماد چیست؟
نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد (E-Namad) یک لوگوی معتبر است که به وسیله مرکز توسعه تجارت الکترونیک به وبسایتهای فروشگاهی که قابلیت فروش آنلاین دارند داده میشود. البته، ثبت شرکت و راهاندازی فروشگاه اینترنتی بدون اینماد نیز امکانپذیر است، اما اینماد به جذب اعتماد مشتریانتان کمک میکند.
باوجوداینکه گسترش سایتهای فروشگاهی موجب افزایش اعتماد مردم به خرید آنلاین شده است، اما مردم همچنان نیاز دارند که از اعتبار فروشگاه اینترنتی که قصد خرید از آن را دارند، اطمینان حاصل کنند. به همین دلیل، اخذ اینماد مخصوصاً برای فروشگاههای اینترنتی که از شهرت چ ندانی برخوردار نیستند، اهمیت بالایی دارد.
چرا باید اینماد بگیریم؟
مهمترین دلیل اصلی اخذ نماد اعتماد الکترونیکی، جلب اعتماد کاربران برای خرید اینترنتی از فروشگاه آنلاین است. زمانی که حرف از خرید اینترنتی زده میشود، یک سری سؤالات همیشه در ذهن کاربران مرور میشوند:
- چطور به این فروشگاه اعتماد کنم؟
- آیا پس از خرید و پرداخت پول، محصول به دستم میرسد؟
- از کجا مطمئن باشم که همان محصولاتی که در سایت دیدم، به دستم خواهند رسید؟
واضح است که سؤالهای اینچنینی، مشتری را از خرید محصول دور کرده و هر لحظه احتمال دارد حتی مشتری از سایت شما خارج شود. طبیعتاً ما به عنوان صاحب یک فروشگاه اینترنتی، بههیچعنوان نمیخواهیم چنین اتفاقی رخ دهد. در نتیجه، باید به دنبال راهحلی برای برطرف کردن این مشکل و جلب اعتماد مشتری باشیم. یکی از بهترین راهها برای این کار، اخذ مجوز اینماد و قرار دادن لوگوی این مجوز در سایت است.
از طرف دیگر، برای گرفتن درگاه پرداخت مستقیم برای فروشگاه اینترنتی به مجوز اینماد نیاز دارید. حتی اگر تصمیم به گرفتن درگاه پرداخت واسطه برای وب سایت فروشگاهی خود دارید، به مجوز اینماد نیاز دارید. زیرا در صورت نداشتن مجوز اینماد ، امکان بسته شدن درگاه پرداخت شما وجود دارد.
چند نوع اینماد داریم؟
حال که با مفهوم این نماد و دلیل نیاز به آن آشنا شدیم، بهتر است به بررسی انواع اینماد بپردازیم.
اینماد بدون ستاره: برای کسبوکارهای خرد
نماد اعتماد بدون ستاره که به نماد اعتماد موقت نیز معروف است، راهکاری مناسب برای جلب اعتماد مشتری تا زمان آماده شدن نمادهای اصلی سایت است.
تنها در صورتی که کمتر از ۱۰۰ تراکنش در ماه با مجموع کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان داشته باشید، میتوانید برای اخذ اینماد بدون ستاره اقدام کنید. صدور این نماد در کمتر از ۱۰ دقیقه انجام میشود.
اینماد یک ستاره: برای کسبوکارهای کوچک
به محض رد کردن مرز ۱۰۰ میلیون تومان تراکنش در ماه، باید برای اخذ اینماد یک ستاره اقدام کنید. اینماد یک ستاره یک نماد اعتماد الکترونیکی دائمی محسوب میشود که با بررسی مجموعهای از معیارها به کسبوکارهای آنلاین داده میشود.
اینماد دو ستاره: برای کسبوکارهای کوچک و بزرگ
مرحله بعد از اخذ اینماد یک ستاره، دریافت نماد اعتماد دو ستاره است. شما میتوانید با نصب گواهینامه SSL بر روی سایت خود، نسبت به دریافت نماد اعتماد دو ستاره اقدام کنید.
اینماد سه تا پنج ستاره: برای کسبوکارهای بزرگ
بعد از آنکه اینماد دو ستاره را دریافت کردید، میتوانید به سایت اینماد رفته و درخواست خود مبنی بر شروع فرایند رتبهبندی سایت را ارسال کنید.
پیشنیازهای مورد نیاز برای دریافت اینماد
قبل از آنکه به صورت کامل و دقیق، مراحل دریافت اینماد برای فروشگاه اینترنتی را آموزش دهیم، بهتر است پیشنیازها و شرایطی که قبل از ثبت نام اینماد باید از دارا بودن آنها اطمینان حاصل کنید را بررسی کنیم.
پیشنیازهای ورود به مراحل گرفتن اینماد برای فروشگاه اینترنتی به شرح زیر است:
- وب سایت شما باید فروشگاهی باشد و محصولات یا خدمات به کاربران ارائه دهد.
- فاکتور و هزینههای پنهان برای کاربران به نمایش درآید.
- اطلاعات مورد نیاز هر محصول از جمله نام دقیق، قیمت، تصاویر و غیره باید به درستی درج شده باشند.
- تقاضادهنده اینماد باید خود مالک دامنه سایت فروشگاهی نیز باشد.
- برای دریافت اینماد باید به سن قانونی رسیده باشید.
مقاله پیشنهادی: تفاوت فروشگاه اینترنتی با کسب و کار اینترنتی
مدارک مورد نیاز برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
مدارک مورد نیاز برای اخذ اینماد برای متقاضیان حقیقی با متقاضیان حقوقی متفاوت است. البته مراحل دریافت اینماد حقیقی با مراحل گرفتن اینماد حقوقی چندان متفاوت نیست.
مدارک لازم برای دریافت اینماد حقیقی:
- تعهدنامه شخصیت حقوقی
- تصویر مجوز فعالیت (در صورت وجود)
- تصویر از مدارک هویتی
- سند ملک کسبوکار یا اجارهنامه
مدارک لازم برای دریافت اینماد حقوقی:
- تصویر شناسنامه
- تصویر آگهی روزنامه رسمی (در صورت وجود)
- آگهی مربوط به آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
- آخرین تغییرات مربوط به اسامی هیئتمدیره (در صورت وجود)
- آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت (در صورت وجود)
- تعهدنامه شخصیت حقوقی
- تصویر مجوز و پروانه فعالیت
مراحل دریافت اینماد از صفر تا صد
دریافت اینماد شاید یک کار طاقتفرسا و خستهکننده باشد که ممکن است در میانه راه، پشیمان شده و آن را رها کنید، اما با یادآوری اهمیت آن در جلب اعتماد مشتری، بهتر است این مسیر را تا آخر طی کنید. نگران نباشید، با مطالعه این آموزش تصویری، به طور کامل با مراحل گرفتن اینماد آشنا میشوید.
قبل از شروع مراحل ثبت نام اینماد، وارد سایت اینماد به آدرس enamad.ir شوید.
۱- پس از ورود به سایت اینماد، از طریق سربرگ «کسبوکارها» وارد زیرمنو «ثبت نام و ورود به پنل کاربری» شوید.
۲- در صفحه بعد، باید سامانه مورد نظر را انتخاب کنید.
ما در این آموزش، سامانه فعلی را انتخاب میکنیم.
۳- در این صفحه، گزینه «ورود از طریق پنجره واحد الکترونیکی» را انتخاب کنید.
۴- در این بخش از مراحل دریافت اینماد، با انتخاب گزینه ورود، صفحه جدیدی با عنوان پنل کاربری امتا برایتان باز میشود.
۵-در این بخش، باید وارد پنل کاربری خود در سامانه «امتا» شوید. اگر تا به حال در این سامانه عضو نشدهاید، با انتخاب گزینه «ثبت نام»، وارد مرحله ثبت نام شوید.
پس از وارد کردن کد ملی، تلفن همراه و کد امنیتی نمایش داده شده در باکس مستطیلی شکل، گزینه «مرحله بعد» را انتخاب کنید.
۵- در این مرحله از مراحل ثبت نام اینماد باید یک رمز عبور قوی برای پنل کاربری امتا خود انتخاب کنید. همچنین پیامکی حاوی کد احراز به شماره تلفنی که در مرحله قبل ثبت کردید ارسال خواهد شد که آن کد را باید در قسمت «کد احراز» وارد کنید.
پس از وارد کردن تاریخ تولد خود، گزینه «ثبت نهایی» را کلیک کنید.
۶- حال، نوبت به ورود به پنل کاربری شما در سامانه امتا میرسد. در این مرحله با درج تلفن همراه و رمز عبور خود، وارد پنل کاربری خود شوید.
۷- پس از گذراندن این مراحل، دوباره به صفحه «پنجره واحد تجارت الکترونیکی» وارد میشوید. در این صفحه با انتخاب گزینه «ورود» در بخش مشخص شده، وارد داشبورد سایت اینماد میشوید.
قبل از ورود به داشبورد سایت اینماد، باید سایت فروشگاهی شما راهاندازی شده باشد. شما میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود، با ما در ارتباط باشید.
۸- حالا وارد داشبورد سایت اینماد شدهاید. در ستون سمت راست، با انتخاب گزینه «مدیریت کسبوکار»، صفحه جدیدی در سمت چپ برایتان ظاهر میشود. در این صفحه، گزینه «کسبوکار جدید» را انتخاب کنید.
۹- در این مرحله، اطلاعات هویتی شما نمایش داده میشود. در صورت نیاز به ویرایش اطلاعات درج شده، بر روی لینک قرار داده شده در صفحه کلیک کنید.
در صورت اطمینان از صحت اطلاعات، گزینه «مرحله بعد» را انتخاب کنید.
۱۰- حال، وارد مرحله «اطلاعات کسبوکار» میشوید. در این مرحله، نوع کسبوکار و آدرس دامنه سایت فروشگاهی و نام فارسی و لاتین کسبوکار خود را وارد کرده تا به مرحله بعد بروید.
۱۱- وارد مرحله «دسترسی فنی» میشوید.
برای احراز دسترسی فنی به دامنه سایت فروشگاهی، یکی از ۴ روش زیر باید انجام شود.
ارسال کد به ایمیل دامنه
بارگذاری فایل در سرور
تغییر عنوان صفحه به صورت موقت
افزودن متاتگ در صفحه اصلی
پس از تأیید احراز دسترسی فنی با کمک یکی از روشهای بالا، گزینه «مرحله بعد» را انتخاب کنید.
۱۲- در مرحله «قانونمندی کسبوکار»، پس از انتخاب عنوان رشته فعالیت مرتبط با کسبوکارتان و نحوه فروش، میتوانید به مرحله بعدی بروید.
۱۳- در مرحله پنجم از ثبت نام اینماد از طریق داشبورد سایت اینماد، باید اطلاعات هویتی خود را تأیید کنید. پست الکترونیکی، تلفن ثابت و نشانی باید تأیید شوند.
در قسمت «پست الکترونیکی (ایمیل)» ، باید آدرس ایمیل خود را ثبت کرده و کد ارسال شده به ایمیل را در قسمت مربوطه وارد کنید.
در بخش «تلفن ثابت»، شماره تلفن ثابت خود را وارد کرده و با انتخاب یکی از روشهای احراز هویت تلفنی، تلفن ثابت خود را ثبت و تأیید کنید.
در ادامه، کد پستی و نشانی خود را وارد کرده و با انتخاب گزینه «درخواست شناسه یکتای احراز نشانی»، یک بسته پستی برای تأیید نشانی شما، برایتان ارسال خواهد شد.
در نهایت با انتخاب ساعات پاسخگویی خودتان در روزهای کاری، به مرحله بعدی بروید.
۱۴- خسته نباشید. تقریباً تمامی مراحل گرفتن اینماد شما تمام شده است. در صورت تأیید اطلاعات شخصی و کسبوکارتان و احراز ایمیل، تلفن ثابت و آدرس، میتوانید وارد این بخش شوید.
در این بخش، پس از مطالعه متن تعهدنامه، تیک مشخص شده را انتخاب کرده و به مرحله بعدی بروید.
۱۵- در این بخش، باید هزینه دریافت اینماد را پرداخت کنید. اینماد اخذ شده به مدت ۲ سال ارزش قانونی دارد.
۱۶- خب به آخرین مرحله اخذ اینماد برای سایت فروشگاهی رسیدیم.
در این بخش، نوع اینماد اخذ شده به همراه لینک اینماد و کد رهگیری مالیاتی برای شما نمایش داده میشود. کد رهگیری مالیاتی برای دریافت درگاه پرداخت بانکی مورد نیاز است.
نحوه تغییر ستارههای اینماد
پس از دریافت اینماد برای سایت فروشگاهی، نماد دریافت شده بدون ستاره است. در این صورت، با ورود به داشبورد سایت اینماد، گزینه بخش عملیات دامنه را انتخاب کرده و گزینه تبدیل به یک ستاره را انتخاب کنید.
معمولاً پس از گذشت یک یا دو روز کاری و بررسی کارشناسان پشتیبانی اینماد، نماد اعتماد الکترونیکی شما به نماد یک ستاره تغییر خواهد کرد.
همچنین برای درخواست تغییر ستارههای اینماد و افزایش آن، باید وارد پنل کاربری خود شوید. سپس از منوی سمت راست میتوانید با انتخاب گزینه «رتبهبندی»، نسبت به تغییر ستارههای اینماد خود اقدام کنید
جمعبندی
نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد یکی از مهمترین مجوزها برای سایتهای فروشگاهی است. همانطور که گفتیم، دریافت اینماد برای ثبت شرکت و راه اندازی فروشگاه اینترنتی الزامی نبوده و شما میتوانید بدون مجوز اینماد نیز به فروش محصولات و ارائه خدمات بپردازید. اما بدون شک اینماد به جلب اعتماد کاربران به فروشگاه اینترنتی شما کمک شایانی میکند.
همچنین، برای دریافت درگاه پرداخت بانکی برای فروشگاه اینترنتی خود به مجوز اینماد نیاز دارید. ما در این مقاله، کاملترین و جامعترین راهنمای دریافت اینماد را برای شما تهیه کردهایم. در خاطر داشته باشید که مراحل دریافت اینماد ممکن است در طول زمان تغییر کند، اما خیالتان راحت باشد؛ زیرا با هر تغییر، جدیدترین فرایند را در اختیارتان خواهیم گذاشت تا بدون مشکل بتوانید برای وب سایت فروشگاهی خود، نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد (Enamad) را دریافت کنید.
سؤالات متداول مراحل دریافت اینماد
ازآنجاکه دریافت اینماد به صورت غیرحضوری و آنلاین است، بسیاری از کاربران با سؤالات و مشکلات زیادی روبهرو میشوند. در این بخش به برخی از متداولترین سؤالاتی که برای متقاضیان دریافت اینماد به وجود میآید، پاسخ دادهایم:
۱- دریافت اینماد معمولاً چقدر زمان میبرد؟
تنها مرحله زمانبر در دریافت اینماد، تأیید نشانی است. اگر تمام مراحل بدون مشکل خاصی گذرانده شود، شما میتوانید طی ۷ تا ۱۰ روز کاری، مجوز اینماد را دریافت کنید.
۲- هزینه دریافت اینماد چقدر است؟
هزینه دریافت اینماد تا اسفند ۱۴۰۲، ۱۷۵ هزار تومان است. البته شما باید مبلغ ۱۷ هزار تومان هم بابت بسته پستی ارسال شده به جهت تأیید نشانی خود نیز پرداخت کنید.
۳- آیا برای دریافت اینماد برای آقایان نیازمند کارت پایان خدمت است؟
قبلاً برای دریافت اینماد برای آقایان، باید کارت پای ان خدمت یا گواهی اشتغال به تحصیل ارائه میشد؛ اما بهتازگی این قانون از شرایط دریافت اینماد حذف شده و شما بدون نیاز به کارت پایان خدمت میتوانید نسبت به اخذ اینماد برای سایت فروشگاهی خود اقدام کنید
۴- از کجا بفهمیم نماد اعتماد الکترونیکی واقعی است؟
برایآنکه مطمئن شوید اینماد سایت خود را به درستی دریافت کردهاید، بر روی لوگوی اینماد خود کلیک کنید تا جزئیات آن مشخص شود. اگر شناسه و سوابق عملکرد کسبوکارتان نمایش داده شد، مراحل دریافت اینماد را به درستی دریافت کرده و اینماد شما مشکلی ندارد.
۵- چگونه لوگوی اینماد را در سایت نمایش دهم؟
کد اینماد که در مرحله آخر دریافت اینماد به شما نمایش داده میشود را کپی کرده و در قسمت موردنظر سایت و در ویرایشگر متن آن قرار دهید.
درج لوگوی اینماد در وب سایت فروشگاهی متناسب با سیستم مدیریت محتوای شما متفاوت است. برای قرار دادن لوگوی اینماد در سایت فروشگاهی خود، میتوانید با مشاوران ما در سیکا ۳۶۵ تماس بگیرید.
۶- در صورت ایجاد مشکل در روند ثبت نام اینماد چه کار کنم؟
در صورتی که در روند ثبت نام و دریافت اینماد برای وب سایت فروشگاهی خود با مشکلی روبهرو شدید، با شماره ۱۲۴ و داخلی ۵ پشتیبانی اینماد تماس بگیرید.
۷- چگونه اینماد خود را تمدید کنم؟
برای تمدید اینماد خود، باید ۳ هفته قبل از پایان تاریخ انقضا، اطلاعات خود را در پنل کاربری بهروزرسانی کنید. کارشناسان پشتیبانی اینماد بعد از بررسی اطلاعات، اینماد شما را تمدید میکنند.